Pridané:

Diela publikované pri príležitosti čestného hosťovania Maďarska na Bibliotéke

Pri príležitosti čestného hosťovania Maďarska na knižnom veľtrhu Bibliotéka 2019 sa môžete tešiť na viac ako 20 kníh najlepších maďarských autorov, ktoré špeciálne pri tejto príležitosti vychádzajú v slovenskom preklade. Diela reprezentujú rôzne žánre, vďaka čomu si na svoje príde naozaj každý. Nech sa páči, prinášame vám ich zoznam:

1. Balassi, Bálint: Náš renesančný básnik (A reneszánsz költőnk); Vydavateľstvo Perfekt (s podporou KKM PH[1] a PIM[2])
  2. Dragomán, György: Biely kráľ (A fehér király); Vydavateľstvo Zelený kocúr (reedícia, s podporou KKM PH)
  3. Dragomán, György: Hranica (Máglya); Vydavateľstvo Zelený kocúr (s podporou PIM)
  4. Farkas, Róbert: Moja prvá kniha o vesmíre (Első könyvem az Univerzumról); Vydavateľstvo Perfekt (s podporou KKM PH a PIM)
  5. Fellinger, Károly: Ilkin hrad (Ilka vára); vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  6. Časopis v časopise – Jelenkor vo Fraktále (maďarské číslo literárneho časopisu Fraktál, s podporpu PIM)
  7. Grendel, Lajos: Padlí anjeli (Bukott angyalok); Vydavateľstvo Marenčin PT (s podporou KKM PH)
  8. Hamvas, Béla: Unicornis a iné eseje (Unicornis és más esszék); Vydavateľstvo Marenčin PT (s podporou KKM PH a PIM)
  9. Hodossy, Gyula: Milujúca sebadisciplína (Szerető önfegyelem); vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  10. Kerékgyártó, István: Spiatočka (Rükverc); Vydavateľstvo Artforum (s podporou KKM PH a PIM)
  11. Báseň je tajomsto – antológia poézie maďarských básnikov zo Slovenska; vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  12. Teta Pišta a bezzubý žralok – antológia súčasnej maďarskej prózy; vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  13. Kulcsár, Ferenc: Boľavá večnosť (Fájdalmas öröklét); vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  14. Maďarské hry – Egressy, Háy, Kerékgyártó, Spiró, Tasnádi, Závada; Vydavateľstvo Zelený kocúr (s podporou KKM PH)
  15. Všetko je poézia – antológia súčasnej maďarskej poézie v prekladoch do slovenčiny; Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov (s podporou PIM)
  16. May, Szilvia: Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici (A Fásli Utcai Állatkórház); Vydavateľstvo Perfekt (s podporou KKM PH a PIM)
  17. Mednyánszky László (pracovný názov); vydavateľ: Slovenská národná galéria (s podporou KKM PH – plánované vydanie do konca roka)
  18. Nádas, Péter: Eseje (pracovný názov); Vydavateľstvo PLAV (s podporou KKM PH – brožúra)
  19. Nádas, Péter: Saját halál; Vydavateľstvo Balvan (s podporou PIM – plánované vydanie)
  20. Petőfi, Sándor: Básne; vydavateľ: Vámbéry PT – PIM (s podporou PIM)
  21. Szabó T., Anna: Törésteszt; Vydavateľstvo Zelený kocúr (s podporou PIM – brožúra)
  22. Zoltán, Gábor: Orgia; Vydavateľstvo Absynt (s podporou KKM PH a PIM)

_________________________________________________________________________

[1] KKM PH – Ministerstvo vonkajších ekonomických vzťahov a zahraničných vecí Maďarska

[2] PIM – Petőfiho literárne múzeum, Budapešť