100 % BIO šťava z granátového jablka 750 ml Grante
Prémiová čistá šťava z celých granátových jabĺk, vyberaných najznamenitejších kúskov, ktoré sa pestujú v unikátnej oblasti Azerbajdžanu. Čistá šťava, ktorá je priamo lisovaná, nie je z koncentrátu. Šťava nie je vyrobená z koncentrátu a vyrába sa priamym lisovaním za studena z najlepších odrôd granátového jablka, ktoré sa pestujú v bezprostrednej blízkosti ekologicky čistej oblasti Geokčaj v Azerbajdžane. Šťava je filtrovaná, ale aj napriek tomu môže obsahovať usadeninu na dne fľaše. Šťava je bez konzervačných látok, cukru a farbív. Obsahuje iba prírodný cukor, ktorý sa prirodzene vyskytuje v granátových jablkách.
UNIKÁTNOSŤ ŠŤAVY Z GRANÁTOVÉHO JABLKA
Granátové jablko je výnimočným kráľom ovocia vďaka najvyššiemu podielu antioxidantov (3xviac ako červené víno a zelený čaj) a vďaka látke, ktorá aktivuje proces recyklácie buniek a tak spomaľuje starnutie a dodáva energiu.
Tajomstvo unikátnej chute a kvality spočíva v oblasti, kde sa pestujú granátové jablká. Ide o oblasť v Azerbajdžane, ktorá vyniká svojou mikroklímou a zložením pôdy, ktoré sa nevyskytuje nikde inde na svete. Granátové jablká sa vyznačujú nízkym obsahom nasýtených tukov a cholesterolu. Sú vynikajúcim zdrojom vitamínu C, obsahujú ho až
48% odporúčanej dennej dávky a vitamínu K obsahujú až 58% ODD. Obsahujú veľa minerálov ako meď, draslík, kyselinu listovú, mangán, tiamín, kyselina pantoténová a pyridoxín, ktorý obsahuje veľa antioxidačných polyfenolov.
Šťava obsahuje 14-16% prírodných sacharidov, 1,8-2,4% organických kyselín, pH je 3-3,2%. Vďaka šetrnému spracovaniu si šťava zachováva všetky organoleptické vlastnosti (chuť, farbu, vôňu a konzistenciu) čerstvo vytlačenej granátovej šťavy a všetky
pôvodné biochemické vlastnosti granátového jablka.
Okrem toho obsahuje:
- organické kyseliny a antokyany (polyfenoly),
- 15 rôznych aminokyselín – napr, metionin, lysin, valin, leucin,…
- rad vitamínov (A, B1, B2, B3, B9, C, E, P), aminokyseliny a ďalšie účinné látky, ktoré sú pre ľudský organizmus veľmi dôležité,
- fosfor, železo a vápnik, tieto látky dodávajú organizmu potrebnú energiu a vitalitu,
- minerály a stopové prvky ako sú mangán, meď, kremík, zinok a magnézium, ktoré sa podieľajú na výstavbe telesných tkanív, podporujú krvný obeh, regulujú, aktivujú a kontrolujú metabolické pochody a sú dôležité aj pre duševnú pohodu. Čerstvá šťava obsahuje všetky tri účinné polyfenoly a takisto antioxidant punicalagin, ktorý môže byť účinný pri znižovaní rizika ochorení srdca. Granátové jablká sú významným zdrojom vlákniny, ktoré pomôžu udržať zdravé trávenie a sú odporúčané pre chudnutie a reguláciu hladiny cholesterolu.
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE:
Odporúčaná denná dávka je 1,5 dcl – 2 dcl, po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte najneskôr do 7 dní. Šťavu nie je potrebné riediť, prípadne podľa chuti.
BIOCHEMICKÉ VLASTNOSTI 100g FILTROVANEJ GRANÁTOVEJ ŠŤAVY GRANT
- Sacharidy: 12 – 13mg
- Vitamín C: 4mg
- Vitamín B1: 0,01 mg
- Vitamín PP: 0,1 mg
- Karotén: 0,5 mg
- Draslík: 150 mg
- Vápnik: 12mg
- Titračná kyslosť: 1,8 – 2,4
- Aminokyseliny: 75 – 99mg
- Bielkoviny: 0,3 – 0,37
- Antokyany: 589 – 654mg
KOĽKO GRANÁTOVÝCH JABĹK TREBA NA VÝROBU ŠŤAVY?
- 750ml = 2,5kg granátových jabĺk
TIP NA ČÍTANIE
- Granátové jablko ochráni pred srdcovo-cievnymi chorobami
- Zabráňte depresiám a alzheimerovej chorobe granátovým jablkom
ZLOŽENIE
- šťava z granátových jabĺk*
*z biologického poľnohospodárstva
KRAJINA PÔVODU
- Azerbajdžan
HLAVNÉ VÝHODY ŠŤAVY OD VÝROBCU GRANTE
- Závod spracováva len celé, čerstvé a nepoškodené plody výberových ručne triedených odrôd granátového jablka z oblasti Geokčaj.
- V závode sa používa technologické zariadenie z nerezovej ocele Aisi 304, pričom časti bezprostredne prichádzajúce do styku so šťavou sú z nerezovej ocele Aisi 316.3.
- Šťava sa získava šetrným spôsobom pomocou pneumatických membránových lisov, ktoré na rozdiel od šnekových lisov (šťava sa získava drvením zrniečok) šetrne uvoľňujú šťavu z granátových zrniečok.
- Vďaka uzatvorenému technologickému procesu nedochádza k nežiadúcej oxidácii výrobkov.
- Šťavy sa veľmi šetrne tepelne spracovávajú pomocou pasterizátorov, vrátane tunelových pasterizátorov. Na rozdiel od bežne používaných sterilizátorov, kde teplota prevyšuje 100°C, teplota v pasterizátoroch nepresiahne 100°C.
- Filtrácia štiav sa vykonáva cez ultrafiltračné zariadenie namiesto bežných otvorených doskových filtrov a či filtrácií s náplňou.
- Pasterizovaná šťava sa uchováva v aseptických nádobách z nerezovej ocele o obsahu 50m3 na rozdiel od iných výrobcov, ktorí uchovávajú šťavu v bežných nádobách s použitím konzervantov.
Výhradný dovozca do SVK: REM – Invest, s.r.o., S.A. 203, Hraň, 07603, Slovensko, Grante – Elixír mladosti