Pridané:

Veľtrh Danubius Gastro: nové potraviny, varenie naživo aj technológie pre segment HoReCa

Tlačová správa, Bratislava 27. 1. 2025

Široká ponuka potravín a nápojov zo Slovenska aj zahraničia, technológie a vybavenie pre gastronomické prevádzky, ale tiež voňavý a farebný sprievodný program plný varenia naživo a degustácií pre milovníkov dobrého jedla. Obľúbený veľtrh gastronómie Danubius Gastro, ktorý štartuje už tento štvrtok 30.1. spoločne s veľtrhom cestovného ruchu ITF Slovakiatour, predstaví viac ako 100 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Nemecka, Poľska, Rakúska a Talianska. Hlavným partnerom veľtrhu je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré v samostatnej expozícii priblíži svoju činnosť a ponuku domácich výrobcov potravín. Veľtrhy sa po niekoľkých rokoch vracajú do tradičného zimného termínu a sľubujú zaujímavú prehliadku a množstvo zážitkov.

Technológie pre segment HoReCa

Danubius Gastro sa dlhodobo profiluje ako miesto pre prezentáciu trendov a v segmente HoReCa. Vystavovatelia počas troch dní ukážu záujemcom technológie na výrobu zmrzliny, konvektomaty, kávovary, nábytok, zariadenia pre streetfood, ale aj platobné systémy pre gastronomické prevádzky.

Bohaté zastúpenie potravín a nápojov

Počas veľtrhu sa odprezentujú tiež vystavovatelia so širokým zastúpením potravín a nápojov ako mliečne a mäsové výrobky, ryby, zelenina, pečivo, káva, pivo, víno, sirupy a šťavy, prísady do jedál, polotovary atď.). Návštevníci sa opäť môžu tešiť na obľúbenú zónu malých pivovarov, ktorá prináša rôznorodú ponuku piva z remeselných pivovarov zo Slovenska aj Česka.

Sprievodný program, ktorý chutí

Tradične je jedným z najväčších lákadiel veľtrhu sprievodný program, z ktorého si návštevníci môžu odniesť nové poznatky o varení a pečení a ochutnávať pripravované jedlá.  Pod hlavičkou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov sa v Inchebe uskutoční finálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia GASTRO junior CUP v odboroch kuchár a cukrár. Na záujemcov čaká aj prezentácia menu Národného tímu kuchárov a cukrárov pred odchodom na Európske  semifinále celosvetovej súťaže Global Chefs Challenge v talianskom RIMINI spojená s ochutnávkami. V sobotu 1.2. od 14:00 sa bude pre zmenu variť s deťmi návštevníkov spoločne s renomovanými kuchármi: Vojtom Artzom, Lukášom Guzmanom, Danielom Melicherikom, Lukášom Dörnhoferom a Oľgou Melicherikovou.

Na svoje si však prídu aj priaznivci vína, a to vďaka bezplatným ochutnávkam rôznych odrôd z bratislavského Podkolibského vinohradu.  

Veľtrhy DANUBIUS GASTRO a ITF SLOVAKIATOUR sa budú konať od 30.1. do 1.2 Kompletný sprievodný program je uverejnený na DG2025-sprievodny-program.pdf.

Hlavným partnerom veľtrhu Danubius Gastro je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Partnermi sú Zoznam.sk, PravéSlovenské.sk, Pravda.sk a Finreport.sk