Na veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, ktorý sa pre pandémiu naposledy konal v januári 2020, ani v tomto roku okrem potravín, nápojov, kávy, vína a vybavenia pre gastronomické prevádzky nebude chýbať zaujímavý sprievodný program.
Počas všetkých štyroch dní sa môžete prísť inšpirovať profesionálnymi kuchármi a cukrármi, ktorí budú pred publikom prezentovať svoje schopnosti.
Dozviete sa napríklad, ako správne pripravovať pokrmy technikou „sous vide“, ako správne filetovať, aké typy kreviet existujú a ako ich správne použiť. Zistíte aj čosi viac viac o otváraní a konzumácii ustríc či o grilovaní hovädzieho mäsa. Programom vás bude sprevádzať špičkový profesionálny kuchár Vojto Artz. Známy taliansky kuchár žijúci na Slovensku, Andrea Ena, vás pre zmenu naučí pripraviť pravé talianske rizoto.
Danubius Gastro by ste tiež rozhodne mali navštíviť v prípade, že milujete kávu. V rámci Kávového mestečka sa vám predstavia uznávaní pražiari, známe značky kávy, výrobcovia kaviarenského inventáru či profesionálnych pomocníkov na domácu prípravu kávy a v neposlednom rade šikovní výrobcovia sladkých dobrôt. Baristická súťaž študentov stredných odborných škôl a hotelových akadémií z celého Slovenska, SLOVAK BARISTA CUP junior 2022, ukáže prípravu obľúbených kávových nápojov, ale aj miešaných drinkov, pri ktorých kreativita jednotlivých súťažiacich nemá hraníc. Aká je správna príprava espressa, ako by malo vyzerať správne cappuccino či aké recepty sa používajú na rôzne alternatívne prípravy kávy ako chemex, aeropress, džezva či V60 si môžete prísť pozrieť naživo do Incheby.
Kompletný sprievodný program si môžete pozrieť tu: Sprievodný program
Tešíme sa na vás od 28.4. do 1.5. spoločne s veľtrhom cestovného ruchu ITF Slovakiatour a Autosalonom.