Pridané:

Bibliotéka 2024: Televízne hviezdy pokrstia exkluzívne knižné novinky

Knižný veľtrh Bibliotéka už tradične zavíta do bratislavskej Incheby, tentokrát v termíne od 7. do 10. novembra. Ani tento rok nebudú chýbať známe tváre! Návštevníkov čakajú krsty kníh, autogramiády aj diskusie s obľúbenými autormi.

Víťazka 3. série  televíznej šou Pečie celé Slovensko Tímea Strnálová v piatok 8. novembra pokrstí novú knihu receptov Pečie celé Slovensko 3, ktorú na Bibliotéku exkluzívne prinesie Slovenská televízia a rozhlas. Čitatelia v nej nájdu najlepšie recepty z tretej série tejto mimoriadne obľúbenej relácie. Kniha plná lahodných sladkostí aj slaných dobrôt je horúcim tipom na vianočný darček pre všetkých kulinárov.

Návštevníci sa môžu tešiť na autogramiádu s finalistami tretej série, porotkyňami Jozefínou Zaukolcovou a Petrou Tóthovou, ktorí sa s nimi radi podelia o svoje obľúbené recepty a zákulisné zážitky. Na krste sa predstavia aj odborná garantka Natacha Pacal a víťaz prvej série Miňo Macuľa.

Pohľad do zákulisia televízie

Dana Hermannová, Alena Heribanová, Emma Tekelyová či Soňa Müllerová. Hlásateľky Slovenskej televízie sú obdivované a rešpektované, málokto však vie, ako vyzeralo zákulisie ich profesie. Ako prebiehali prijímacie konkurzy a koľko jazykov museli ovládať? Prečo sa všetky texty museli učiť naspamäť a koľko času strávili v maskérni? To všetko sa návštevníci Bibliotéky dozvedia v piatok na ďalšom krste knihy z produkcie Slovenskej televíziea rozhlasu : Fenomén hlásateľky od spisovateľky a novinárky Silvie Lispuchovej.

Účastníkov čaká diskusia s legendami slovenského televízneho vysielania. Ich príbehy a zážitky zo zákulisia prinesú unikátne pohľady na svet médií a hlásateľov, ktorí formovali naše obrazovky.

Vysielanie naživo

V rámci štvrtkového programu Bibliotéky sa tí najmenší a ich rodičia môžu tešiť na verejnú nahrávku Slovenského rozhlasu.  Redaktorka Rádia Junior Rozália Vlasková a redaktor Rádia Litera Tomáš Bartoněk privítajú na pódiu spisovateľa Petra Janovičeka a herečku Danielu Šencovú. Témou ich rozhovoru a živého čítania bude kniha „Mozart. Vĺčikové Vianoce“, ktorá zachytáva potulky malého Wolfganga Amadea Mozarta vianočnou Bratislavou.

Vo štvrtok nám Slovenská televízia a rozhlas  prinesie aj prednášku o prevencii šikany a kyberšikany v školskom prostredí. O jej náznakoch, prejavoch a dôsledkoch môžu návštevníci Bibliotéky diskutovať s policajnou preventistkou Ľudmilou Húskovou. Uznávané odborníčka ponúkne cenné rady, ako sa vyhnúť problémom a pestovať zdravé vzťahy v digitálnom svete.

Kompletné sprievodné programy sú dostupné na www.incheba.sk. Bibliotéku v termíne od 7. do 10. novembra dopĺňa výstava vzdelávania a didaktickej techniky Pedagogika a výstava minerálov, drahých kameňov a fosílií Minerály Bratislava, ako aj veľtrh nábytku a interiérového dizajnu Moddom. V dňoch 8. do 9. novembra sa k nim pridá aj kozmetický veľtrh Interbeauty. Vstupenky si môžete zakúpiť na portáli Predpredaj.sk, alebo v pokladni výstaviska počas konania akcie.

Hlavným mediálnym partnerom Bibliotéky je Slovenská televízia a rozhlas, ktorá bude dianie na veľtrhu mapovať aj vo svojom vysielaní. Ďalšími mediálnymi partnermi sú Zoznam.sk a aktuality.sk.