Pridané:

Druhý ročník veľtrhu SACROEXPO Slovakia

Veľtrh SACROEXPO Slovakia v bratislavskej Inchebe predstaví produkty a služby pre cirkvi, farnosti, veriacich a záujemcov o sakrálne umenie, liturgický dizajn a kultúru v piatok a sobotu 13. a 14. septembra. Počas druhého ročníka sa návštevníkom odprezentujú vystavovatelia zo Slovenska, Česka, Poľska, Rakúska, Chorvátka, Slovinska, USA a Ukrajiny. Prezentáciu vystavovateľov doplní aj výstava sakrálneho umenia. Záštitu nad veľtrhom prevzal predseda Konferencie biskupov Slovenska, Mons. Bernard Bober.

SACROEXPO Slovakia poskytuje jedinečný priestor na stretnutie odborných špecializovaných firiem, umelcov a remeselníkov s predstaviteľmi cirkví, farností, veriacimi i záujemcami o sakrálne umenie, liturgický dizajn a kultúru. Vystavovatelia návštevníkom predstavia  produkty a služby ako sú vitráže, dizajn a obnova liturgických priestorov, osvetlenie, zariadenia pre cirkevné priestory, hudobné nástroje, náboženská literatúra, rôzne sakrálne predmety, liturgické potreby, náboženské suveníry, výrobu zvonov, organov, sviečok, kňazské odevy, ale aj technológie zamerané na odvlhčovanie múrov, vykurovanie, klimatizáciu či ozvučenie. Zaujímavým prvkom bude aj prezentácia „Cyrilometodějské stezky“, ktorá odhaľuje dedičstvo sv. Cyrila a Metoda v kontexte moderných pútnických ciest.

„Druhý ročník SACROEXPO Slovakia potvrdzuje záujem o tento typ veľtrhu. Sme hrdí na to, že môžeme opäť vytvoriť priestor na stretnutie špecializovaných odborníkov, umelcov a odbornej i širokej verejnosti, na výmenu skúseností a nadväzovanie nových partnerstiev. Našou ambíciou je pokračovať v budovaní tejto platformy, ktorá podporuje dialóg medzi tradíciou a inováciou.“ uviedol Alexander Rozin ml., výkonný riaditeľ akciovej spoločnosti Incheba.

SACROEXPO Slovakia bude i tento rok sprevádzať výstava umenia so sakrálnou tematikou.

Veľtrh SACROEXPO Slovakia sa uskutoční v dňoch 13. – 14. septembra 2024 v Incheba Expo Bratislava a bude otvorený pre odbornú aj širokú verejnosť.

Vstupenky sú k dispozícii v sieti partnera výstavy Predpredaj.sk, prípadne na mieste.

Otváracie hodiny:

13.9.2024 – piatok                           9:00 – 18:00

14.9.2024 – sobota                          9:00 – 16:00

Mediálnymi partnermi veľtrhu sú TV LUX, Rádio Lumen, Katolícke noviny, Rádio Mária, Zoznam.sk a Finreport.sk.