EVPÚ, a. s.; EVPÚ Defence a.s.

GATRIA

Tento systém slúži na sledovanie blízkeho okolia vozidla a na detekciu a identifikáciu potenciálnych cieľov. V neposlednom rade tiež zaisťuje zvýšenú ochranu posádky pri výsadku.

LAWAREC

Modulárny systém detekcie je primárne zameraný na ochranu malých a stredne veľkých mobilných objektov pred pozorovaním, rozpoznávaním pomocou laserových a mikrovlnných prostriedkov, ako aj laserovo zameraných a riadených zbraňových systémov.

TURRA 30

TURRA 30 je diaľkovo ovládaný zbraňový systém navrhnutý tak, aby ho bolo možné integrovať na ľahkých kolesových alebo pásových obrnených a bojových vozidlách. Používa sa predovšetkým ako súčasť bojovej nadstavby pechotných vozidiel, ktoré sú určené na plnenie bojových a špeciálnych úloh v rámci vlastnej bojovej zostavy, ako aj v hĺbke bojovej zostavy protivníka.

Vďaka inováciám je TURRA 30 výrazne ľahšia ako jej predchodcovia pri zachovaní rovnako účinnej balistickej ochrany. Veža má kompletnú výzbroj, ktorá zahŕňa 30 mm automatický kanón typu MK-44S Bushmaster II alebo GTS-30/A. Ďalej obsahuje protitankový riadený komplet SPIKE LR/LR-2, 7,62 mm guľomet typu FN MAG alebo PKT a dymové granáty typu GALIX alebo TUČA. Nová verzia môže integrovať aj systém aktívnej ochrany.

MANTIS 

MANTIS je kompaktná diaľkovo ovládaná zbraňová stanica s využitím v pozemných i námorných aplikáciách a možnosťou inštalácie na kolesové alebo pásové obrnené vozidlá, lode či stacionárne platformy. Je určená na sledovanie okolia, vyhľadávanie pozemných i vzdušných cieľov a vedenie paľby na tieto ciele z pracoviska operátora umiestneného v platforme (vozidle). MANTIS je navrhnutý  pre integráciu guľometov kalibru 7,62 až 12,7 mm a granátometov kalibru 30-40 mm

MANTIS MINI

MANTIS MINI je kompaktná diaľkovo ovládaná zbraňová stanica s možnosťou inštalácie najmä na ľahké kolesové obrnené vozidlá, vojenské plavidlá alebo stacionárne platformy. Je určená na ničenie živej sily či ľahko pancierovaných pozemných a vzdušných cieľov.

SSFC300 Frekvenčný menič

SSFC300 je špeciálne zariadenie, nazývané frekvenčný menič, ktoré dokáže zmeniť elektrickú energiu tak, aby bola vhodná pre rôzne typy vojenských zariadení. To znamená, že nemusíme používať rôzne zdroje energie pre rôzne zariadenia. Namiesto toho môžeme použiť len jeden zdroj energie a pripojiť k nemu frekvenčný menič SSFC300. Tento menič potom zmení elektrickú energiu zo základnej frekvencie (50 Hz) na inú frekvenciu (60 Hz) alebo naopak podľa potreby. To z neho robí univerzálne zariadenie pre všetky armády v NATO, nakoľko niektoré zariadenia potrebujú inú frekvenciu na správne fungovanie. Okrem toho, tento menič dokáže rýchlo reagovať na zmeny v zaťažení (t.j. ak zariadenia potrebujú viac energie) a zároveň ich chráni pred problémami ako prepätie (keď je príliš veľa napätia) alebo nadprúd (keď tečie príliš veľa prúdu).