Pridané:

Bratislavské zberateľské dni s množstvom unikátov

Začiatok júna bude v Inchebe opäť patriť obľúbenému zberateľskému veľtrhu. Bratislavské zberateľské dni, ktoré sa uskutočnia v piatok a sobotu 2. a 3. júna, sú miestom stretnutia profesionálnych zberateľov, ale aj ľudí, pre ktorých je zberateľstvo „len“ koníčkom.

Mince, bankovky, medaily, staré písomnosti, poštové známky, pohľadnice, starožitnosti, minerály a polodrahokamy, telefónne karty, odznaky, historické šperky, hračky, ale aj staré knihy či platne každoročne pútajú pozornosť tisícok ľudí.

Aj v tomto roku sme si pre vás spoločne s našimi vystavovateľmi-zberateľmi pripravili množstvo zaujímavostí, ktoré postupne uverejňujeme v sekcii Novinky .

Jednou z nich bude napríklad vzácna 50-korunová bankovka z roku 1940, ktorej hodnota sa pohybuje nad sumou 40 tisíc eur. Tešiť sa môžete aj na nulaeurové suvenírové bankovky v nových motívoch: jedným bude špeciálne vydanie k 5. výročiu založenia konceptu na Slovensku. Na veľtrhu dokonca privítame autora návrhu, Adriana Ferdu, a autora myšlienky eurosuvenírových bankoviek, Richarda Failleho. Na ďalšej bankovke bude vyobrazená populárna športová osobnosť, nechajte sa prekvapiť!

Tradične nebude chýbať odborné poradenstvo v oblasti numizmatiky, notafílie a scripophílie v stánku Slovenskej numizmatickej spoločnosti a poradenstvo a nedeštruktívne skúšanie drahých kovov v stánku Puncového úradu SR.

Absolútnou novinkou bude pečiatka vydaná špeciálne k 19. ročníku veľtrhu Bratislavské zberateľské dni 2023.

Tešíte sa? My na vás áno!