Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva, atraktívne kulinárske predstavenia so špičkovými kuchármi a k tomu vybavenie pre segment gastronómie – na veľtrhu Danubius Gastro, ktorý sa v Inchebe uskutoční od 28.4. do 1.5., si prídu na svoje nielen milovníci dobrého jedla, ale aj odborníci zo segmentu HoReCa. Súčasťou veľtrhu bude aj obľúbené Kávové mestečko, ktoré predstaví známe značky, uznávaných pražiarov a výrobcov kaviarenského inventáru či profesionálnych pomocníkov na domácu prípravu kávy.
Odbornosť a profesionalita
Veľtrh Danubius Gastro je dlhodobo dôležitou platformou pre prezentáciu trendov a noviniek v segmente gastronómie. Hoci ten bol výrazne zasiahnutý pandémiou koronavírusu, návštevníci sa opäť môžu tešiť na ponuku menších spoločností a živnostníkov, ako aj významných značiek (METRO Cash & Carry SR, Frujo, Mäspoma, Minit Slovakia, Karloff, Ryba Žilina a pod.). Záštita Ministerstva pôdohospodárstva SR a účasť Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov zaručujú odbornosť a vysokú úroveň veľtrhu.
Kulinárske zážitky na najvyššej úrovni
Vône, chute a farby – aj tak by sa dal opísať sprievodný program veľtrhu, ktorý bude plný varenia naživo, súťaží aj ochutnávok. Hneď prvý deň odštartuje súťaž vo varení naživo SKILLS Slovakia Gastro junior METRO CUP 2021/2022 v odbore kuchár. V piatok kuchárov vystriedajú cukrári počas súťaže SKILLS Slovakia Gastro junior DEBIC CUP 2021/2022. Návštevníci sa môžu počas všetkých štyroch dní inšpirovať aj množstvom ďalších praktických ukážok.
Dozvedia sa napríklad, ako správne pripravovať pokrmy technikou „sous vide“, ako správne filetovať, aké typy kreviet existujú a ako ich správne použiť. Lákavou témou bude aj otváranie a konzumácia ustríc či grilovanie hovädzieho mäsa. Programom bude sprevádzať profesionálny kuchár Vojto Artz. Známy taliansky kuchár žijúci na Slovensku, Andrea Ena, zasa predvedie prípravu pravého talianskeho rizota.
Na veľtrhu ako v špičkovej kaviarni
Kávové mestečko v rámci Danubius Gastro prináša nielen výrobcov kávy a kávového inventáru, ale aj praktické ukážky správnej prípravy tohto obľúbeného nápoja. Baristická súťaž študentov stredných odborných škôl a hotelových akadémií z celého Slovenska, SLOVAK BARISTA CUP junior 2022, ukáže prípravu kávových nápojov, ale aj miešaných drinkov, pri ktorých kreativita jednotlivých súťažiacich nemá hraníc. Aká je správna príprava espressa, ako by malo vyzerať správne cappuccino či aké recepty sa používajú na rôzne alternatívne prípravy kávy ako chemex, aeropress, džezva či V60 si návštevníci môžu prísť pozrieť naživo do Incheby.