Pridané:

Prehliadka najmodernejšej obrannej techniky aj s dynamickými ukážkami

Už koncom augusta sa Incheba na tri dni premení na miesto plné vojenskej a obrannej techniky. IDEB, ktorý je platformou na posilnenie spolupráce v bezpečnostnej oblasti a na hľadanie efektívnych riešení v oblasti obrany, bezpečnosti a zahraničnej politiky, ukáže nielen ťažkú techniku, ale aj ďalšie produkty pre vojenský priemysel, muníciu či výstroj a výzbroj do rôznych prostredí. Veľká pozornosť bude venovaná aj kybernetickej bezpečnosti, ktorá spolu s ochranou online priestoru v pandemickom období vystupuje do popredia.

V prvý deň veľtrhu, 25. 8., sa v Inchebe zároveň uskutoční Seminár o aktuálnych možnostiach zapojenia obranného priemyslu SR a iných subjektov do iniciatív EDA a NSPA. Organizátorom seminára je Ministerstvo obrany SR a Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR. Tradične budú prichystané aj dynamické ukážky, v rámci ktorých sa počas všetkých troch dní v Inchebe predstaví veliteľstvo síl pre špeciálne operácie s novou technikou ako štvorkolky či vrtuľník. Veľmi obľúbené sú u návštevníkov ukážky zásahu vojenskej polície, ktoré počas IDEBu nebudú chýbať.

Účasť na IDEBe potvrdilo množstvo zahraničných delegácií: z Česka, Francúzska, Grécka, Chorvátska, Kórejskej republiky, Maďarska, Poľska, Rakúska, Spojených arabských emirátov, Slovinska, Španielska, ale aj NATO Support Procurement Agency, SIBAT Israel a Jiří Šedivý, riaditeľ Európskej obrannej agentúry.