Vydavateľstvo Hydra

SVET JE PLNÝ DÉMONOV Mark E. Pocha (Dark Urban Fantasy)

Aké puto spája prastarého upíra, dievča s temnotou v duši, ukecaného atléta a introverta s nadaním pre bielu mágiu?

Hektor, Dália, Bartolomej a Munch sú slovenskí vyšetrovatelia „neobvyklých okolností“. Zasahujú všade tam, kde pre nadprirodzené javy niet prirodzeného vysvetlenia. Navštívil vás v noci hmlistý prízrak? Máte podozrenie, že kolega z práce vám číta myšlienky? Poznáte ľudí, čo pohybujú predmetmi silou vôle? Videli ste v susedovej záhrade pristáť malých zelených mužíčkov?

Potom volajte Vyšetrovateľov!

Lenže ako sa kolesá času točia, podivuhodných úkazov od Tatier k Dunaju podozrivo pribúda. Duchovia zavraždených šľachticov, rohaté zjavenie či snehová búrka uprostred leta sú to najmenej, čoho by ste sa mali obaváť. Pretože skutočná hrozba ešte len zbiera sily. Pretože náš svet je plný démonov.

 

TÁTO KRAJINA NIE JE PRE SLABÝCH – Lenona Štiblaríková (Dark Fantasy)

Nestáva sa často, aby mal Vincent Varga starosti, s ktorými by si nedokázal poradiť. Veď má vždy k dispozícii špeciálne komando bojových duchov a vlastnú moc nekromancie. Preto je zvyknutý na rýchle a úspešné konce akýchkoľvek problémov. Pokojne si žije na vidieku, občas zametie s nepokojným duchom, sem-tam si zapoľuje v lesoch na ľudožravé víly.

Lenže, zrazu ktosi veľmi neodbytný nástojí, ba priam prikazuje, aby sa okamžite zbalil a dostavil do Bratislavy! Posiela za ním, na východné Slovensko, jednu podivnú bytosť za druhou, mieša sa mu do života a stále dookola opakuje: Poď, poď… !

Naštvaný Vincent odoláva. No dokedy?

Čaká ho kopec zábavného zabíjania, pri ktorom budú lietať guľky, hlavy  i duchaplné bonmoty.

 Poviedka z tohto cyklu získala Cenu OZ Fantázia pre najlepšiu fantasy poviedku 2017.

 

ZIMA MŔTVYCH – Henrich H. Hujbert (Horor)

Nákaza vypukla uprostred Európy a postupne zožrala celý svet. Smrť však nie je konečná, mŕtvi opäť ožívajú. Stačí uhryznutie či drobná rana a mor sa šíri ako záplava. Zopár šťastlivcov sa zachránilo a hľadá spôsob ako zdolať apokalypsu. Ich cesta vedie na sever, lebo len silný mráz dokáže zastaviť nemŕtvych.

Ibaže, dokážu živí prežiť medzi živými? 

 

 

 

 

ZABUDNUTÝ VESMÍR – Tono Stiffel (scifi)

Cyklus poviedok Zabudnutý vesmír je upravenou a rozšírenou reedíciou úspešného titulu.

Na konkrétnych ľudských osudoch popisuje život v jednej z mnohých kolonizačných vetiev, ktorá sa pomocou hyperpriestorovej technológie dostala do vzdialenej časti vesmíru a natrvalo v ňom uviazla. Ľudia sa snažia prežiť, vytvoriť si nový domov a pôvodnú kolísku ľudstva – Zem, kam sa nedokážu vrátiť, postupne pokladajú za mýtus.

Poviedky sú rozdelené na priamu, voľne nadväzujúcu líniu a samostatné epizódy s farbistými, spektakulárnymi či dokonca katastrofickými príbehmi zo Zeme, Slnečnej sústavy a Mliečnej dráhy.

Vydanie reedície bolo podporené Fondom na podporu umenia.

 

 

HLAS DRAKAKatarína Soyka (Fantasy)

Dedinu sužuje neznámy škodca, ničí úrodu, loví dobytok. Vykľuje sa z neho drak a je potrebné nájsť drakobijcu. Ibaže…

Všetko sa akosi zvrtne. Draky totiž nie sú veľmi odlišné od ľudí. Sú medzi nimi dobrí aj zlí draci, prežívajú svoje strasti, a občas sa im pošťastí. Sú to magické bytosti, tak si predstavte, že sa s vami začnú rozprávať! Ale nie pyskom, z ktorého chrlia oheň. Zvládnu to myšlienkami! Pomoc ľudí budú potrebovať, pretože ktosi ich ovládol mágiou a zneužíva ich na nekalé ciele.

Kto drakov zachráni, aby svet neľahol ich plameňom? Možno lesná mátoha s kúzelným koreňom. Alebo striga Agnes? Čo kráľ Cyril, ten predsa vie sekať mečom. A proti komu bude bojovať najatý drakobijca?

 Text získal finančnú podporu od Fondu na podporu umenia.